Redőny javítás
Árkalkulátor
Használja árkalkulátorunkat redőnyei várható költségeinek kiszámításához.
  • Redőny
A MEGRENDELÉS TELJES ÉRTÉKE:
0 Ft
Tetszik az ajánlat?
Adja meg elérhetőségét, 2 órán belül visszahívjuk
Visszahívást kérek

 

Ugye milyen bosszantó, ha bármi meghibásodik otthonában? Nincs ez másként redőnyeink esetén sem. Bízza profikra árnyékolója javítását, mi a Zolnik árnyékolástechnikánál szinte mindenre fel vagyunk készülve. Nem akadály magasság, nem akadály időjárás. Akár hétvégén is tudunk segíteni Önnek.
Amennyiben meghibásodott a redőnye és redőny javításra van szüksége keressen minket bátran.
A különböző típusú redőnyök gyártásán és szerelésén kívül foglalkozunk redőnyök javításával is. Más gyártók termékeinek a javítását is vállaljuk, így nem akadály, ha redőnyét nem mi szereltük.

Szükséges, hogy pontos rálátásunk legyen a meghibásodásra, hogy minél felkészültebben érkezhessünk a hiba elhárítására.
A kiérkezés után felmérjük a javítandó árnyékolót és tájékoztatjuk Önt a pontos javítási költségről, illetve a javítás várható időtartamáról. Amennyiben nem tart igényt a javításra, a kiszállást sajnos minden esetben ki kell fizetnie. A javítás megrendelése esetén kollégáink a legjobb tudásuk szerint, valamint minőségi alkatrészek beépítésével orvosoljuk a problémát.
A redőny javításaink esetén maximum 3 hónap garanciát vállalunk a javított alkatrészekre.  A garancia időtartama függ a javítandó árnyékoló állapotától és életkorától is.

redőnyszerelés

Mielőtt megkeresne minket redőny javítás céljából:

Ahhoz, hogy a hibát akár egy kiszállással orvosolni tudjuk, szükségünk van néhány fontos információra a redőny meghibásodásával kapcsolatban, ezért mielőtt felkeres minket, győződjön meg pár apróságról a javítani kívánt redőnyével kapcsolatban, mellyel nagy segítséget nyújt számunkra az esetleges javítás elvégzéséhez. Minél pontosabb képet kapunk a redőny típusáról és hibájáról, annál gördülékenyebben fog menni a javítás és a javítás összegéről is előre tudjuk tájékoztatni!

 

Mire is van szükségünk a redőny javítás elvégzéséhez?

Szolgálunk Önöknek néhány segítséggel, amit jó ha megemlítenek, amikor felkeresnek minket redőnyjavítás ügyében.
Ismernünk kell, hogy milyen típusú redőnyről van szó (műanyag redőny, alumínium redőny, esetleg faredőny). Amennyiben nem tudják milyen típusú a redőnyük, abban az esetben menjenek oda a javítani kívánt redőnyhöz és vizsgálják meg közelebbről a redőny léceit! A műanyag és faredőnyt könnyű megkülönböztetni egymástól! Az alumínium redőny és a műanyag redőny ránézésre (formára esetleg színre) hasonlítanak egymásra. Laikusok a legegyszerűbben hang alapján tudják megkülönböztetni! Az alumínium redőny fémesen csörög, ha a körmünkkel, vagy egy fémpénzzel óvatosan megkopogtatjuk, a műanyag redőny ezzel szemben tompább hangot hallat! Abban az esetben, ha még mindig nem biztosak a dolgukban, akkor belülről kifelé tenyérrel gyengéden nyomjuk meg a redőny léceit, és ha azok rugalmasan meghajolnak, akkor a redőny műanyag. Az alu redőny merev marad, és nem hajlik meg!

 

Hogyan működik az alu redőny javítás?

Alumínium redőny esetén fontos tudnunk, hogy van-e látható sérülés a redőny léceken. Sajnos az alumínium redőnyök esetén a lécek pótlása, palástjának cseréje bonyolultabb feladat, mint a műanyag társaiknál. Az ilyen típusú javítások általában két kiszállással oldhatók meg. Gurtni/zsinór csere általában könnyedén megoldható, bár itt is felléphetnek nehezítő körülmények.
Emeletek esetén is gyakran szerelik az alumínium redőnyöket feltolás gátlóval, így egy esetleges zsinór/gurtni szakadás esetén a redőny lezárt állapotban lesz, a tokját így belülről nem lehet nyitni. Ilyen esetekben szükség lehet pár darab léc megrongálásának, hogy a későbbi javítást el tudjuk végezni.
A javítás várható költségeit és megoldási módjait a megrendelővel a helyszínen egyeztetjük, mielőtt meg kezdenénk a javítást.

 

Hogyan történik a műanyag redőnyök javítása?

Műanyag redőny esetén megkülönböztettünk régi és új típusú redőnyt. A különböző típusú redőnyökhöz más-más alkatrészek kellhetnek.
A legszembetűnőbb különbség, hogy a régi típusú redőny esetében külső ütköző van (az utolsó lécen lévő műanyag pár centiméteres kis henger, mely kifelé helyezkedik el, célja a redőny ütközése a redőny tokhoz, megakadályozva a redőnylécek teljes behúzását a tokba). A függőleges sínek, melyben a redőnyök futnak 4x6 cm keresztmetszetűek (az új típusú redőny lefutó sine minden esetben gumitömítéssel, vagy kefe szigeteléssel rendelkezik, valamint a keresztmetszete csupán 2x5 cm). Szintén érdemes megemlíteniük, hogy a redőny tokja kívül helyezkedik el az ablakon (fém redőnytok az ablak tetején, amiben a redőny lécei feltekerednek), esetleg beépített tokkal van szerelve, ami a szobába befelé nyitható. Felhúzó szál szakadás esetén a következőket kell tudnunk: Lényeges, hogy a redőny felhúzója kb. 1,2 cm széles lapos gurtni, vagy egy kb. 2,5 cm széles lapos gurtni (maxi gurtni), esetleg egy kb. fél cm átmérőjű kör keresztmetszetű zsinór!


redőnyszerelésHogyan történik a motoros redőnyök javítása?

Motoros redőny esetében érdemes megfigyelni, hogy a redőny mozdul-e bármelyik irányba. Amennyiben nem mozdul valamelyik (esetleg semelyik) irányba a redőny, meg kell hallgatni, hogy a motor megfelelő működésre utaló hangot ad ki (halkan búg), vagy nem ad ki egyáltalán semmilyen zajt, esetleg rendellenes hangot hallat. Az esetek többségében a motor sértetlen, csupán a feltolás gátlók törnek el, ami miatt a motor búg, viszont a redőny nem mozdul.

 

További redőny hibalehetőségek:

  • A redőny akad le, illetve fel mozgatás esetében, esetleg meg sem mozdul (megakadás után a redőny lécei ferdén állnak)
  • Láthatóan el vannak egymástól válva a redőny egymás alatt lévő lécei (redőny léctörés)
  • A redőny az ütközésig való felhúzás után nem akar újra elindulni (kézzel kell a léceket visszahúzni)
  • A redőny gurtni/zsinór automata nem gyűjti be a gurtnit/zsinórt
  • Gurtni/zsinór elfoszlott, esetleg elszakadt
  • A zsinór/gurtni görgő el van törve, meg van rongálódva

A fent leírtak alapján tisztább képet kapunk Önöktől a javításra váró redőny típusáról és esetleges hibáiról, így a javítás költségeit, esetleges időtartamát is könnyebben tudjuk kikalkulálni Önöknek!

 

Hívjanak Minket bizalommal, további kérdéseikre szívesen válaszolunk telefonon, vagy írjon nekünk akár e-mailt!