Elektromos redőny
Árkalkulátor
Használja árkalkulátorunkat redőnyei várható költségeinek kiszámításához.
 • Redőny
A MEGRENDELÉS TELJES ÉRTÉKE:
0 Ft
Tetszik az ajánlat?
Adja meg elérhetőségét, 2 órán belül visszahívjuk
Visszahívást kérek

 

Szeretné otthonát modernizálni? Megunta, hogy le-fel húzogassa a redőnyöket állandó jelleggel? Az elektromos (vagy más néven motoros) redőny arra is megoldást jelent, ha elfelejtené valamelyik redőnyét időben le- és felhúzni, vagy hosszabb időre elutazik otthonról és nem szeretné, ha a redőny változatlan állása feltűnne a környezetének. 

 

elektromos redőnyökA modern ember álma, hogy otthonát motorizálttá és minél kényelmesebbé tegye különböző technikai megoldásokkal. Ennek első lépése árnyékolóink automatizálása lehet.
Redőnyeinket automatizálni, egy csőmotor segítségével lehet, így nem kell többé árnyékolóinkat kézzel fel-le húzgálnunk. Rendkívül praktikus, kényelmes és persze modern megoldás. Olyan helyekre is felszerelhetjük, ahol a hagyományos gurtnis mozgatás lehetetlen. Redőnyeink mozgatását fali kapcsolóval de akár távirányítóval is megoldhatjuk. Mozgathatjuk őket csoportosan, de akár egyesével is csupán egy gombnyomásra. A motoron kívül biztonsági kiegészítőkkel is elláthatjuk a redőnyünket. Lássunk is pár példát: az időkapcsoló, mely üres lakás estén is megoldja redőnyeink nyitását, illetve zárását csupán csak az időpontot kell beállítanunk. Alákerülés ellenőrző funkcióval ellátott redőnyünk, pedig megáll, ha valamit véletlen alatta felejtünk, így nem tesz kárt sem személyben, sem tárgyban, de még a redőny is ép marad. A kényelmet tovább emelhetjük fényérzékelő installálásával, mely a fényviszony változások hatására mozgatja a redőnyünket le, illetve fel.
Lehetőségünk van interneten keresztül egy applikáció segítségével redőnyeinket a világ másik tályáról is vezérelnünk táblagépen, vagy telefonon keresztül.

 

Cserélje régi redőnyét új, elektromos redőnyre! Az alábbiakban összeírtuk Önnek az elektormos redőnyszereléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Ha további kérdése lenne, kérjük, keressen bennünket elérhetőségeinken! 

 

Alumínium redőny legfőbb előnyei, avagy miért a motoros alumínium redőny mellett döntsek?

 • Tökéletes hő szigetelés és árnyékolás
 • Kénylem és elegancia
 • Internetes applikáció segítségével távolról is vezérelhető redőnyök
 • Hosszú élettartam
 • Minimum 3 év garancia
 • Szinte korlátlan színválaszték, beleértve a fa eres mintákat
 • Szúnyoghálóval kombinálható
 • Biztonság 

 

Mikor jó választás az elektromos redőny?

A kulcsszavak a következők: könnyű, kényelmes, modern, időtálló és védelmet nyújt. Számtalan helyen alkalmazhatunk motoros redőnyt, még olyan helyekre is fel tudjuk szerelni, ahol hagyományos (gurtnis, illetve zsinóros) mozgatás nem megoldható. Motoros alumínium redőnyt alkalmazhatunk garázskapura, ablakra és ajtóra, de kül- és beltéri térelválasztásra is kiváló. Szereltünk már elektromos alumínium redőnyt erkélyre, szanetlire és teraszra is. Az elektromos alumínium redőny élettartama hosszú évekre tehető, köszönhetően a kiváló minőségű motoroknak. Találkoztunk már olyan redőnymotorral, ami 13-14 éve probléma nélkül üzemel! 

 

Az elektromos redőny fajtái

Az elektromos alumínium redőnyök esetében választható külső tokos, vakolható tokos és ráépíthető tokos rendszer is. A külső tokos motoros redőny utólagos telepítés eredménye, felszerelését szinte bárhol alkalmazhatjuk. A vakolható tokos elektromos alumínium redőny legnagyobb előnye, hogy a redőny tokját a ház szigetelése elrejti, így esztétikus és rendkívül jó hang és hőszigetelő képesség érhető el vele. Ráépíthető tokos elektromos redőny esetén a redőny tokja a nyílászáróval együtt kerül beszerelésre. A redőny tokja kívülről láthatatlan, a motoros redőny későbbi szerelését a beltérből tudjuk elvégezni. A tok kialakítása esztétikus, gyári szigeteléssel van szerelve, így hőszigetelés terén a legjobb hatást nyerhetjük általa. A vakolható és ráépíthető tokos redőnyök hátránya, hogy utólagosan nem felszerelhetők, ezért ezek a redőnytípusok csak a ház építésekor, illetve teljes nyílászáró cserekor kivitelezhetők. Ezzel szemben a külső tokos motoros alumínium redőnyt bármikor és szinte bárhová fel lehet szerelni. Minden toktípus esetében lehetőség van motoros alumínium redőnyét szúnyoghálós (kombinált) kivitelben felszerelni. A redőnytokok fajtáján túl pedig vezérlés szempontjából két típust különböztetünk meg: fali kapcsolós és távirányítós vezérlést.

 

Az elektromos redőny színei

Jó hír, hogy az elektromos redőnyök esetében az elérhető színek megegyeznek az alumínium redőnyök gazdag színválasztékával. A tokok és a lefutósínek színe lehet színterezett (porfestett) vagy akár fa imitációs is. A redőnypalást, vagyis a lécek esetében 18 szín áll rendelkezésére. Maga az elektromos motor láthatatlan, ugyanis a redőny tengelyébe van beszerelve, ezért a redőny tokja elrejti azt.

elektromos redőnyök


Kiegészítők elektromos redőnyhöz

A motoros redőny már önmagában is túlmutat hagyományos társain, ám számtalan további lehetőséggel lehet még fokozni. A kényelmi kiegészítők tárháza szinte végtelen. Létezik időkapcsoló, fényérzékelő vagy akadály érzékelő kiegészítő is, de elektromos redőnyünk kérhető szúnyoghálóval együtt is! Az okostelefonra telepíthető applikáció segítségével pedig telefonján keresztül (internet eléréssel) irányíthatja, mozgathatja redőnyét távollétében, bárhol legyen a világban. Forduljon hozzánk bizalommal, hogy elképzeléseit megvalósítsuk!

 

Milyen anyagokat használunk az elektromos redőny szerelésekor?

Elektromos redőnyök esetében csak alumínium redőnyöket szerelünk fel motorokkal. Ennek legfőbb oka, hogy a redőnyök léce (palástja) nem vetemedik, formatartó marad, valamint a lécek úgynevezett „arriterekkel” egymáshoz vannak fogatva, elkerülve ezzel az alumínium redőny léceinek oldal irányú elcsúszását. Műanyag redőnylécek esetében is van lehetőség összekapcsolni a léceket, azonban az idő vasfoga előbb-utóbb roncsolja a műanyag redőny léceit, így azok bármikor eltörhetnek és megakaszthatják a redőny motorját. Az „összekapcsolás” azért fontos, mert az elektromos motor erősebb, mint a redőny lécei, így esetleges oldalirányú elcsúszáskor a motor összetörheti a redőny alumínium vagy műanyag léceit. A megbízható és hosszantartó működés eléréshez ezért csak alumínium redőnyt alkalmazunk!

 

Az elektromos redőny felszerelésének folyamata

Az elektromos alumínium redőny felszerelése minden esetben a tájékozódással és tájékoztatással kezdődik. A megrendelővel történő időpont egyeztetés után a helyszíni felmérés Budapesten és 30 km-es körzetében ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel! A személyes felméréskor megbeszéljük a megrendelő elképzeléseit és kívánságait, kérésre mintadarabot is tudunk mutatni. A pontos felmérés, valamint az igények átbeszélése után árajánlatot adunk a helyszínen vagy írásban, e-mail formájában, amely alapján a megrendelő eldöntheti, hogy igényt tart-e szolgáltatásunkra. Ha létrejön a megegyezés, következik a gyártás, és megbeszéljük a szerelés pontos időpontját. Szereléskor a redőnyök precízen méretre gyártva kerülnek a helyszínre, így csupán össze kell állítanunk. A felszerelést az elektromos rendszer kiépítésétől függően pár óra alatt elvégzünk. Először a redőnyök telepítését kezdjük, majd amikor az alumínium redőnyök a helyükre kerültek, kezdődhet az elektromos vezetékek bekötése, legvégül pedig a motorok végállásainak beállítása. A villanyszerelési munkák idejét nagyban befolyásolja a telepíteni kívánt elektromos redőnyök darabszáma, illetve az elektromos hálózat szakszerű kiépítése. A munka végeztével minden esetben a takarítás következik, legvégül a redőnyök helyes működtetésének ismertetése, valamint a munka átadása a megrendelőnek.


Mekkora felfordulással jár az elektromos redőny felszerelése?

Akárcsak többi redőnymunkánknál, az elektromos redőnyök szerelése esetén is megpróbálunk minél kisebb felfordulást és kellemetlenséget okozni a megrendelőnek. A felszereléskor a motoros alu redőnyöket csavarral rögzítjük a nyílászárókra, így az nem jár különösebb kosszal. Az elektromos vezetékek elvezetésekor a felfordulás mértéke függ a hálózat kiépítettségétől. Előfordult már olyan eset, hogy a redőnyt mindössze pár csavarral kellett rögzítenünk, mert a vezeték már előre ki volt építve a redőnyhöz, így csupán össze kellett kötnünk a megfelelő vezetékeket - ebben az esetben a szerelés semmilyen felfordulással nem járt és a munka redőnyönként kb. 15-20 percet vett igénybe. De volt olyan elektromos alumínium redőny szerelésünk is, amikor a tulajdonos kérésére a komplett elektromos rendszert ki kellett építeni a redőnyökhöz. Ennél a munkánál fal vésést is kellett alkalmaznunk, ezért a redőnyszerelés több napot vett igénybe, és a felfordulás is nagyobb volt, mint egy átlagos esetben. A munkálatok várható időtartamáról és az esetleges felfordulásról előre tájékoztatjuk a megrendelőt! Az elektromos redőnyök felszerelése után a munka során keletkezett törmeléket összetakarítjuk.

elektromos redőnyök


Garancia elektromos redőnyeinkre

Az elektromos alumínium redőny élettartama, ahogy korábban már írtuk, hosszú évekre tehető. A garancia az elektromos redőny motorának típusától függ, de minimum 3 év. Prémium kategóriás motorok és installációk esetében a garanciális idő akár 5 év is lehet. A motor meghibásodása esetén a garanciális időn belül automatikusan új motorra cseréljük az eszközt. Esetleges motorcsere esetén a garancia idő újból kezdődik az adott alumínium redőny új motorjára.


Hogyan tartsuk karban az elektromos redőnyt?

Ugyancsak jó hír, hogy az elektromos redőnyök különösebb karbantartást nem igényelnek, a motor a redőny tengelyében helyezkedik el, így a hozzáférést és szerelést csak szakember végezheti. A motorok beállítása telepítéskor történik, ezért későbbi beállítások már nem szükségesek. A takarítást (csakúgy, mint a kézi működtetésű alumínium redőnyök esetében) nedves vagy mosószeres ronggyal, esetleg puha szivaccsal végezhetjük. A nedves takarításkor figyelni kell arra, hogy közvetlen víz ne érje a redőnymotort, illetve az elektromos rendszert! Az elektromos redőnyt kifejezetten hosszú távú megoldásnak ajánljuk. 

 

Elektromos redőny áraink

A motoros redőnyök ára az alumínium redőny négyzetméterenkénti árából és a redőnymotor, valamint az esetleges egyéb kiegészítők árából tevődik össze. Az elektromos hálózat kiépítésekor esetlegesen felmerülhetnek plusz költségek, ezeket a felméréskor előre ismertetjük a megrendelővel.
Fali kapcsolós motor: 20000 Ft/db-tól
Távirányítós motor: 30000 Ft/db-tól
Kiegészítőkkel:

 • fali kapcsoló: 2500 Ft-tól/db,
 • 1 csatornás távirányító: 3000 Ft-tól/db,
 • 5 csatornás távirányító: 5000 Ft-tól/db,
 • 15 csatornás távirányító: 8500 Ft-tól/db,
 • fényérzékelő: 30000 Ft-tól/db.
 • Okosház (intelligens, applikáció) redőny vezérlő: Külön árajánlat

Az ár minden esetben tartalmazza a kiszállás*, gyártás és felszerelés teljes költségét.
*A helyszíni felmérés Budapesten és 30 km-es körzetében nettó 40000 Ft felettimegrendelés esetén ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel! Távolabbi települések esetében kilométerenként 80 Ft útiköltséget számolunk fel (a díj oda-vissza értendő)!

 

Elektromos redőny javítása

Vállaljuk más gyártók által készített motoros alumínium redőnyök javítását is, illetve a motorok esetleges cseréjét. Kapcsolatban állunk a legtöbb hazánkban elérhető redőnymotor gyártó céggel, így több típus közül választhat a megrendelő és a javításokat is szélesebb körben tudjuk vállalni. 

 

Gyártók, akikkel kapcsolatban állunk:
Somfy, Becker, Elero, KY, Portos.